Aangepast betonnen aanrecht vormt een aanvulling op een keuken in blokhutstijl

Veeg om dia's te bekijken
  • Commercial Floors Klus Konstruction Dit geprefabriceerde betonnen aanrecht lijkt uit hout te zijn gehouwen en legt de essentie van de blokhutten van het huis en de omliggende heuvelachtige omgeving vast. Er werden zes verschillende integrale kleurmengsels gebruikt, samen met stukjes met de hand geplaatst glasaggregaat.
  • Site Klus Konstruction Aangepaste kenmerken zijn onder meer een roestvrijstalen snijrooster in vrije vorm, een verzonken afdruiprek en een rustieke geruwde rand gemaakt met rubberen mallen die tegen een ruw metselwerkblok zijn gegoten.
  • Site Klus Konstruction Een betonnen backsplash met dezelfde kleur als het aanrechtblad werd ook boven de oven / het fornuis gebruikt om het uiterlijk van beide kanten van de keuken met elkaar te verbinden. Verzonken in het beton is een ontwerp met grassprieten samen met gepolijste stenen inleg om het rustieke karakter van de blokpaal te accentueren.

De uitdaging
Dit betonnen aanrechtblad bewijst dat verschillende materialen het beste uit elkaar kunnen halen en werd op maat gemaakt als onderdeel van een keukenrestauratieproject om het organische, aardse gevoel van dit blokhuthuis in de uitlopers van de Sierra te versterken. Het heeft wervelingen van warme kleurtinten en een geruwde rand die perfect past bij een uitgehouwen achterwand. Het sjablonen maken en vormen van de 22 voet lange plaat, die in de winkel in drie stukken werd gegoten, was echter allesbehalve een wandeling door het bos.

'Het was een beetje lastig', zegt Jeff Klus van Klus Konstruction, een algemene aannemer die gespecialiseerd is in het verbouwen van keukens en badkamers en op maat gemaakte betonnen werkbladen. 'Er waren ongeveer zes verschillende aangepaste kleurmengsels voor dit stuk. Sommige hadden een enkele kleur, andere waren een mengsel van meerdere. Maar verreweg de grootste uitdaging was hoe je een toonbank kon maken en het leek alsof het uit de boomstammen aan de achterkant was gegroeid. Ik heb er geen rekening mee gehouden dat normale sjablonen voor aanrecht niet zouden werken om de juiste pasvorm te bereiken. Het was een beetje alsof je een vierkante pen in een rond gat probeerde te passen, in die zin dat de blokken rond en uitgehouwen zijn, waardoor er op elk punt langs het blok een ander oppervlak ontstaat. '

Ontwerp doelen
De klanten waren op zoek naar een keuken-make-over die niet alleen de schoonheid van hun blokhut en het omliggende platteland zou aanvullen, maar ook functioneel zou schijnen voor mensen die van koken en entertainen houden. Voor de werkbladen wilden ze materiaal dat hun creatieve persoonlijkheden tot uitdrukking zou brengen terwijl ze bestand waren tegen constant culinair misbruik. 'Ik heb ze aangespoord om voor beton te gaan, omdat ik vond dat dit echt het enige materiaal was dat zou voldoen aan de aardse aard van de blokhutconstructie', zegt Klus. 'Ze aarzelden aanvankelijk vanwege bezorgdheid over het mogelijk hoge onderhoud van beton, maar toen ik ze eenmaal overtuigd had van het kwaliteitszegel dat ik gebruik, kwamen ze aan boord.' Het ontwerp was een samenwerking tussen Klus en de huiseigenaren. Het kleurenschema is tot stand gekomen door de klanten tinten te laten kiezen die ze leuk vonden uit een kleurenkaart voor Benjamin Moore Paint.





Geheimen voor succes

  • Door een aparte richel te creëren met een dunnere profieldikte boven het aanrecht, kon Klus de achterkant op een volledige 90 graden houden zonder te proberen deze exact te passen. 'Ongeacht eventuele ruimtes of holtes die waren achtergelaten tussen de stoeprand en de voorkant van het blok, of het feit dat de muren niet haaks waren, kon ik de dunnere richel een zeer strakke pasvorm geven', legt Klus uit. Ik heb ook een uitsparing gemaakt met een lip onder de richel om de indruk te wekken dat het één geheel vormt met de stoeprand. '



  • Alle vormmaterialen voor zowel de toonbank als de rand waren van melamine, met dun plastic aan de onderkant gelijmd om een ​​glad oppervlak te garanderen. Het formulier voor de gootsteen was een op maat gemaakt piepschuim knock-out en alle aanrechtuitsparingen zijn gemaakt met rubberen mallen.

  • Om de opgeruwde rand van het aanrechtblad te vormen, gebruikte Klus een vloeibaar gietrubber om een ​​'kopie' te maken van een ruwgerand metselblok. Versterking voor het aanrecht is 3/8 inch wapening aan de omtrek en 6 inch gaas en glasvezels overal.

  • Om de prachtige wervelingen van kleur en glasaggregaat te creëren, heeft Klus lijm op de vormen gespoten en met de hand de glasstukken in het gewenste design geplaatst. Vervolgens heeft hij het oppervlak geslepen en gepolijst om het aggregaat te onthullen. 'De kleurwervelingen werden bereikt door een combinatie van hoe ik het beton mengde en waar bepaalde kleuren in de vorm werden gebruikt, met input van mijn klant', zegt Klus.



Gebruikte materialen:
Betonpigmenten op maat: Blauw beton
Toevoegingen aanrecht: Super SealZ, Super FlowZ en Liquid Z, allemaal van Blue Concrete
Vezelversterking: FiberZ, van Blue Concrete
Sealer: Counter Hard, van Blue Concrete
Vloeibaar gietrubber: Poly 75, vanaf Polytek

Dromen werkelijkheid laten worden
'Ik probeerde op zijn minst dit aanrecht voor deze klanten te realiseren', zegt Klus. 'Onnodig te zeggen dat ik veel hoofd krabde om iets te bedenken dat zou werken.' De klanten zijn dol op de resultaten. 'Jeff en zijn team hebben met ons samengewerkt om de natuurlijke schoonheid van de houten wanden aan te vullen door werkbladen te creëren met een organisch gevoel - op de een of andere manier de essentie van de omringende heuvellagen in onze loketten vast te leggen', zeggen ze.

Aannemer: Jeff Klus
Drafconstructie
Grass Valley, Californië
Telefoon: 530-274-7704
jklus@sbcglobal.net

Dien uw eigen projectfoto's in

Bekijk meer betonnen werkbladen in de keuken

Bekijk meer betonnen achterwanden